Sociale woningen aan Bellebargie in Waarschoot zijn klaar voor verkoop

Anderhalf jaar na de start van de werken zijn de sociale koopwoningen aan de Bellebargie in Waarschoot (Lievegem) klaar. Kleine Landeigendom Het Volk bouwde 10 woningen op de plaats van het vroegere Bellekerkje.

Het witte Bellekerkje – dat officieel de Sint-Jozefskerk heette – werd in 2017 al afgebroken, nadat het bijna 60 jaar dienst deed als hulpkerk. Na de brand in de kerk op het Dorp van Waarschoot in 2002, werd de Bellekerk zelfs even de hoofdkerk van de gemeente.

Op de vrijgekomen grond begon aannemer Everaert-Cooreman nv in juni 2019 met de bouw van de 10 sociale koopwoningen. Het gaat om drie blokken, waarvan één met vier huizen en twee met drie huizen. “Daardoor zijn er 4 rijwoningen en 6 woningen met halfopen bebouwing in het project”, verduidelijkt directeur Hans Heyse. Het ontwerp is van Architectenbureau Bressers uit Gent.

Groene buurt

Alle huizen hebben 3 slaapkamers en zijn uitgerust voor 5 personen. Bovendien heeft elke woning een garage, een tuin met berging, een regenwaterput en zonnepanelen. “De woningen worden verkocht zonder vloeren, keuken- en badkamerinrichting, want die kunnen de kopers naar hun eigen smaak voorzien”, vertelt directeur Heyse.

Er liggen 3 woningen in de Akkerstraat, 4 in de Bellebargie en 3 in het nieuw aan te leggen Sint-Jozefshof. “Niet ver dus van het Bellebargiebos (of Kwadebossen), dat ook nog eens aansluit bij de Lembeekse Bossen. Ideaal voor wie in een rustige en groene omgeving wil wonen”, aldus directeur Heyse.

Toewijzing

Momenteel is KLE Het Volk volop bezig met de toewijzingsprocedure. “De kandidaat-kopers die zich inschreven in ons register worden gecontacteerd”, legt directeur Heyse uit. “De toewijzing gebeurt volgens de volgorde van inschrijving.”

Wie interesse heeft in een sociale koopwoning kan zich nog steeds laten inschrijven in het register van de gemeente bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u hier.

webadmin