KLE Het Volk start met bouw van 10 koopwoningen op plaats van de vroegere Bellekerk in Waarschoot

Kleine Landeigendom Het Volk begint met de bouw van nog eens 10 sociale koopwoningen in Waarschoot, deelgemeente van Lievegem. Die komen op de plaats van de vroegere Sint-Jozefskerk, beter bekend als de Bellekerk, aan de Bellebargie. In Waarschoot staan 45 kandidaat-kopers ingeschreven in het register van de sociale huisvestingsmaatschappij.

Twee jaar geleden werd het witte kerkje afgebroken, na bijna 60 jaar. De Sint-Jozefskerk was nooit verbonden aan een parochie, maar wel heel belangrijk voor de wijk. Na de brand in de kerk op het Dorp van Waarschoot in 2002, werd de Bellekerk zelfs even de hoofdkerk van de gemeente.

Maar in 2007 werd het kerkje ontwijd, kwam het leeg te staan en raakte het in een steeds slechtere staat. Van daaruit kwam het plan om het te slopen voor de bouw van sociale woningen. Sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk nam het project in handen en start nu met de bouw van 10 sociale koopwoningen op de vroegere plaats van de Bellekerk.

Project
“De werken werden begin november gegund aan de laagst biedende aannemer, Everaert-Cooreman nv”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “De bouwwerken beginnen deze week en moeten afgerond zijn in de zomer van 2020.”

De woningen zijn een ontwerp van Architectenbureau Bressers uit Gent. “De huizen worden in drie blokken gebouwd, waarvan één met vier huizen en twee met drie huizen”, verduidelijkt directeur Heyse. “Daardoor zijn er 4 rijwoningen en 6 woningen met halfopen bebouwing in het project.”

Rustig & groen
Alle huizen hebben 3 slaapkamers en zijn voorzien voor 5 personen. Bovendien heeft elke woning een garage, een tuin met berging, een regenwaterput en zonnepanelen. Het kostenplaatje van dit alles? “Het bestelbedrag bedraagt ongeveer 1,73 miljoen euro, zonder btw”, klinkt het. Dat is zonder de vloeren, de keuken en de badkamerinrichting, want die mogen de kopers naar hun eigen smaak voorzien.

De woningen zijn natuurlijk ook erg rustig gelegen, op de hoek van de Akkerstraat en de Bellebargie. Niet ver dus van het Bellebargiebos - ook wel de Kwadebossen genoemd -, dat ook nog eens aansluit bij de Lembeekse Bossen. “Ideaal voor wie in een rustige en groene buurt wil wonen”, aldus directeur Heyse.

45 kandidaat-kopers
Kleine Landeigendom is op dit moment ook bezig met de bouw van 10 woningen in de Krakeelhoek in Waarschoot, op amper 500 meter van het dorp. De oplevering daarvan is voorzien in het voorjaar van 2020. Goed nieuws dus voor de 45 kandidaat-kopers op de wachtlijst.

Wie interesse heeft in een van deze huizen, kan zich nog steeds laten inschrijven in het register van de gemeente bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be. Op die website vindt u ook de indicatieve plannen van de woningen in opbouw.

volkshaard