33 sociale koopwoningen in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) zijn klaar (en al verkocht)

Kleine Landeigendom Het Volk heeft de sociale koopwoningen in de nieuwe verkaveling tussen de Meirebeekstraat en de Leernsesteenweg in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) voorlopig opgeleverd. De aangeduide kopers krijgen deze week nog de sleutels. Want ja: de 33 woningen zijn al verkocht.

"Dat verbaast ons zeker niet", klinkt het bij Hans Heyse, directeur van Kleine Landeigendom Het Volk. "De woningen zijn erg goed gelegen, dichtbij de N466, met vlotte verbindingen naar Deinze en Gent."

Ontwerp en bouw
Bovendien gaat het om 33 zeer kwaliteitsvolle en duurzame nieuwbouwwoningen, een ontwerp van Architectenburo De Muynck. "Het project bestaat zowel uit koppelwoningen als aaneengesloten bebouwing met 3 of 4 slaapkamers", verduidelijkt directeur Heyse. "Elke woning is voorzien van een regenwaterput, zonneboiler, tuin, terras en garage of carport."

De werken begonnen in maart 2018 en zijn dus na twee jaar afgerond. "In die periode werd de verkoopprocedure opgestart. In het gemeenteregister van KLE Het Volk voor Deinze stonden 72 kandidaat-kopers ingeschreven. De 33 woningen werden toegewezen volgens de geldende procedure, waarbij rekening gehouden wordt met onder andere het inschrijvingsnummer en de lokale binding."

Sleutels
Nog deze week krijgen de aangeduide kopers de sleutels van hun nieuwbouwwoning. "Dan kunnen ze aan de slag, want de vloeren en de keuken kunnen de kopers naar hun eigen smaak voorzien", aldus directeur Heyse.

Wie interesse heeft in een sociale koopwoning, kan zich altijd inschrijven bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure is te vinden op www.klehetvolk.be. Daar staat ook een overzicht van alle lopende en binnenkort op te starten projecten.

In een tweede fase zal Volkshaard - zusteronderneming van KLE Het Volk - nog 19 sociale huurwoningen bouwen in dezelfde verkaveling in Bachte-Maria-Leerne.

webadmin