26 nieuwbouwwoningen in Nazareth zijn klaar voor verkoop

Er zijn opnieuw 26 sociale koopwoningen van Kleine Landeigendom Het Volk opgeleverd, deze keer in Nazareth. De sociale huisvestingsmaatschappij bouwde de woningen in een nieuwe verkaveling ter hoogte van de Stropstraat en Zilvererf. De toewijzingsprocedure wordt binnenkort opgestart.

De 26 woningen zijn een ontwerp van architect Luc Bosschem uit Nazareth. “Het project bestaat uit drie blokken van 6 woningen – met telkens 2 halfopen bebouwingen en 4 rijwoningen – en 8 koppelwoningen”, verduidelijkt directeur Hans Heyse.

De bouw zelf was in handen van Recon Bouw nv. “De werken startten in oktober 2019 en werden vorige week afgerond. Ondanks de impact van corona, bleven we redelijk goed op schema”, klinkt het.

Nieuwe straten

Alle huizen hebben 3 slaapkamers en zijn uitgerust voor 4 personen. Bovendien heeft elke woning een regenwaterput én een zonneboiler. “De woningen worden verkocht zonder vloeren, keuken- en badkamerinrichting, want die kunnen de kopers naar hun eigen smaak voorzien”, vertelt directeur Heyse.

De 18 woningen liggen in een nieuwe verkaveling, ter hoogte van de Stropstraat en Zilvererf. “De nieuwe straten kregen de namen ‘Gezusters Kervynstraat’ en ‘Godelieve Van Pouckestraat’”, aldus directeur Heyse. “In een latere fase zal zustermaatschappij Volkshaard hier ook nog 16 huurwoningen bouwen.”   

Toewijzing

Nu de koopwoningen klaar zijn, zal KLE Het Volk de toewijzingsprocedure opstarten. “De kandidaat-kopers die zich inschreven in ons register worden gecontacteerd”, legt directeur Heyse uit. “De toewijzing gebeurt volgens de volgorde van inschrijving.”

Wie interesse heeft in een sociale koopwoning kan zich nog steeds laten inschrijven in het register van de gemeente bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u hier.

webadmin