18 nieuwbouwwoningen in Machelen (Zulte) zijn klaar voor verkoop

De 18 nieuwbouwwoningen van Kleine Landeigendom Het Volk in Machelen (Zulte) zijn klaar. De sociale huisvestingsmaatschappij bouwde de woningen in een nieuwe verkaveling tussen de Veer- en Dorpsstraat, vlakbij het dorp van Machelen. De meeste woningen zijn ondertussen ook al verkocht.

Aannemer Everaert-Cooreman nv begon in november 2019 met de bouw van de 18 sociale koopwoningen. Het gaat om twee blokken met drie woningen en zes blokken met twee woningen. “Daardoor zijn er 2 rijwoningen en 16 woningen met halfopen bebouwing in het project”, verduidelijkt directeur Hans Heyse. Het ontwerp is van Architectenbureau Bressers uit Gent.

Vlak bij het dorp

Alle huizen hebben 3 slaapkamers en zijn uitgerust voor 5 personen. Bovendien heeft elke woning een garage, een tuin met berging en een regenwaterput. “De woningen worden verkocht zonder vloeren, keuken- en badkamerinrichting, want die kunnen de kopers naar hun eigen smaak voorzien”, vertelt directeur Heyse.

De 18 woningen liggen in een nieuwe verkaveling tussen de Veer- en de Dorpsstraat. “Dat is dus vlak bij het dorp van Machelen. De nieuwe straten kregen de namen ‘Biestweg’ en ‘Mauwbeekweg’”, aldus directeur Heyse.

Toewijzing

Momenteel is KLE Het Volk volop bezig met de toewijzingsprocedure. “14 van de 18 woningen zijn ondertussen al verkocht”, vertelt directeur Heyse. “De kopers ontvangen in de loop van de komende weken al de sleutels van hun woning.”

Wie interesse heeft in een sociale koopwoning kan zich nog steeds laten inschrijven in het register van de gemeente bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u hier.

webadmin