dinsdag 19 november 2019 Inloggen

Pers

Minimaliseren

19/06/2019 -  KLE Het Volk start met bouw van 10 sociale koopwoningen op de plaats van de vroegere Bellekerk in Waarschoot

Kleine Landeigendom Het Volk begint met de bouw van nog eens 10 sociale koopwoningen in Waarschoot, deelgemeente van Lievegem. Die komen op de plaats van de vroegere Sint-Jozefskerk, beter bekend als de Bellekerk, aan de Bellebargie. In Waarschoot staan 45 kandidaat-kopers ingeschreven in het register van de sociale huisvestingsmaatschappij.

Twee jaar geleden werd het witte kerkje afgebroken, na bijna 60 jaar. De Sint-Jozefskerk was nooit verbonden aan een parochie, maar wel heel belangrijk voor de wijk. Na de brand in de kerk op het Dorp van Waarschoot in 2002, werd de Bellekerk zelfs even de hoofdkerk van de gemeente.

Maar in 2007 werd het kerkje ontwijd, kwam het leeg te staan en raakte het in een steeds slechtere staat. Van daaruit kwam het plan om het te slopen voor de bouw van sociale woningen. Sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk nam het project in handen en start nu met de bouw van 10 sociale koopwoningen op de vroegere plaats van de Bellekerk.

Project
“De werken werden begin november gegund aan de laagst biedende aannemer, Everaert-Cooreman nv”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “De bouwwerken beginnen deze week en moeten afgerond zijn in de zomer van 2020.”

De woningen zijn een ontwerp van Architectenbureau Bressers uit Gent. “De huizen worden in drie blokken gebouwd, waarvan één met vier huizen en twee met drie huizen”, verduidelijkt directeur Heyse. “Daardoor zijn er 4 rijwoningen en 6 woningen met halfopen bebouwing in het project.”

Rustig & groen

Alle huizen hebben 3 slaapkamers en zijn voorzien voor 5 personen. Bovendien heeft elke woning een garage, een tuin met berging, een regenwaterput en zonnepanelen. Het kostenplaatje van dit alles? “Het bestelbedrag bedraagt ongeveer 1,73 miljoen euro, zonder btw”, klinkt het. Dat is zonder de vloeren, de keuken en de badkamerinrichting, want die mogen de kopers naar hun eigen smaak voorzien.

De woningen zijn natuurlijk ook erg rustig gelegen, op de hoek van de Akkerstraat en de Bellebargie. Niet ver dus van het Bellebargiebos - ook wel de Kwadebossen genoemd -, dat ook nog eens aansluit bij de Lembeekse Bossen. “Ideaal voor wie in een rustige en groene buurt wil wonen”, aldus directeur Heyse.

45 kandidaat-kopers

Kleine Landeigendom is op dit moment ook bezig met de bouw van 10 woningen in de Krakeelhoek in Waarschoot, op amper 500 meter van het dorp. De oplevering daarvan is voorzien in het voorjaar van 2020. Goed nieuws dus voor de 45 kandidaat-kopers op de wachtlijst.

Wie interesse heeft in een van deze huizen, kan zich nog steeds laten inschrijven in het register van de gemeente bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be. Op die website vindt u ook de indicatieve plannen van de woningen in opbouw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22/05/2019 - 399 nieuwe verhuringen in 2018, maar nog meer dan 9.000 kandidaat-huurders op de wachtlijst van Volkshaard

“De vraag blijft zoveel groter dan het aanbod”, aldus directeur Hans Heyse

Volkshaard heeft vorig jaar 399 nieuwe verhuringen van woningen en appartementen gerealiseerd. Dat blijkt uit het jaarverslag van de sociale huisvestingsmaatschappij, actief in de regio Gent-Eeklo. Toch staan er nog altijd meer dan 9.000 kandidaat-huurders op de wachtlijst. “De vraag blijft groter dan het aanbod. We zullen op korte termijn dan ook meer dan 200 woongelegenheden bijbouwen”, zegt directeur Hans Heyse. “Zustermaatschappij KLE Het Volk zal bovendien de komende 2 jaar nog 265 sociale koopwoningen opleveren.”

Het zijn mooie cijfers die Volkshaard kan voorleggen voor 2018: 524 nieuwe verhuringen, waarvan 399 woningen en appartementen en 125 garages en carports. “Het aantal toewijzingen ligt zelfs nog een stuk hoger, maar er waren ook 258 kandidaat-huurders die de toegewezen woning weigerden”, legt directeur Heyse uit.

Vraag groter dan aanbod
Helaas wil dat mooie aantal verhuringen niet zeggen dat de wachtlijst teruggedrongen wordt, want op 31/12/2018 waren er 9.096 kandidaat-huurders ingeschreven. “Er kwamen gemiddeld maar liefst 168 nieuwe inschrijvingen per maand bij”, vertelt directeur Heyse. “Daaruit blijkt nog maar eens de hoge nood aan sociale huurwoningen in onze regio. Als je je vandaag inschrijft op onze wachtlijst, moet je gemiddeld 2.001 dagen of 5,48 jaar wachten op een woning.”

Volkshaard is dan ook van plan om de komende jaren te blijven bouwen in de regio. “Op 31 december hadden we 96 woongelegenheden in opbouw, die moeten voor 2020 opgeleverd zijn. Op korte termijn komen daar nog eens 139 woningen en appartementen bij, verspreid over de regio. Op die manier willen we het aanbod nog een stuk vergroten”, klinkt het.

Sociale koopwoningen
Dat is ook wat zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk - die sociale koopwoningen bouwt - de komende jaren zal doen. “We zullen maar liefst 265 koopwoningen opleveren voor 2021”, vertelt directeur Heyse. Op het einde van 2018 waren er daarvan al 129 in opbouw, de andere projecten - goed voor 136 woongelegenheden - werden of worden dit jaar opgestart.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor de vele kandidaat-kopers die ingeschreven staan in de gemeenteregisters van KLE Het Volk. “En toch merken we dat heel wat jonge mensen nog aarzelen om de stap te zetten naar een sociale koopwoning. Nochtans is het voor velen de ideale manier om een eigendom te verwerven tegen een zeer redelijke prijs, met daaraan gekoppeld een gunstige sociale lening”, klinkt het.

Wie interesse heeft in sociale koopwoning kan zich laten inschrijven in het register van zijn of haar stad/gemeente naar keuze bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info vindt u op op deze website. 

U kan het volledige jaarverslag van KLE Het Volk hier nalezen. Het jaarverslag van Volkshaard vindt u op www.volkshaard.be.

19/04/2019 - Kleine Landeigendom Het Volk start met bouw van 7 sociale koopwoningen in Balegem

De bouw van de sociale woningen van Kleine Landeigendom Het Volk in Balegem - deelgemeente van Oosterzele - kan beginnen. De 7 koopwoningen komen op de hoek van de Huckerstraat en de Nederstenberg, nabij het dorpscentrum. Goed nieuws dus voor de 33 kandidaat-kopers die ingeschreven zijn in het register van de sociale huisvestingsmaatschappij.

“Het bouwproject werd eind augustus gegund aan de laagst biedende aannemer, Bocova nv”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “De werken zullen starten op 23 april, het einde is voorzien in het voorjaar van 2020.”

3 en 4 slaapkamers
De 7 woningen zijn een ontwerp van Buro 56 uit Gent. “We voorzien verschillende types woningen”, verduidelijkt directeur Heyse. “Er zijn 5 woningen met 4 slaapkamers, uitgerust voor 5 personen. Die verdelen we in een rij van 3 woningen en 2 woningen met halfopen bebouwing.” Ook de andere 2 woningen zijn halfopen bebouwing, met 3 slaapkamers en uitgerust voor 4 personen.

“De woningen zijn niet alleen goed gelegen - nabij het centrum van Balegem -, maar ook erg ruim en energiezuinig”, vult directeur Heyse aan. “Bovendien is elke woning voorzien van een eigen garage en regenwaterput.”

Het kostenplaatje van dit alles? “Het bestelbedrag bedraagt ongeveer 1,23 miljoen euro, exclusief btw”, klinkt het. Dat is zonder de vloeren, de keuken en de badkamerinrichting, want die mogen de kopers zelf nog - naar hun eigen smaak - voorzien.

Interesse?
Wie geïnteresseerd is om een sociale koopwoning aan te kopen, moet zich eerst inschrijven in het register van zijn gemeente(s) naar keuze bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be. Op diezelfde website vindt u ook de indicatieve plannen van de woningen.

Kleine Landeigendom het Volk is verder ook bezig met de bouw van 18 sociale koopwoningen in Groot Bewijk in Scheldewindeke. De sociale huisvestingsmaatschappij verkocht in het verleden al 82 sociale woningen in Balegem, 51 in Gijzenzele en 6 in Scheldewindeke.

22/02/2019 - Kleine Landeigendom Het Volk is begonnen met bouw van sociale koopwoningen en -appartementen aan Hogeweg in Gent

Kleine Landeigendom Het Volk is begonnen met de bouw van 12 sociale koopwoningen en 38 sociale koopappartementen aan de Hogeweg in Gent. Die maken deel uit van een volledig nieuwe verkaveling, met zowel sociale huur-en koopwoningen als bescheiden woningen van een private ontwikkelaar.

Het volledige project kreeg de naam Zeemanstuin, verwijzend naar het nabijgelegen zeemanshuis Stella Maris. In totaal komen er 329 woningen rond een centraal park, verspreid over vijf woonclusters. Het gaat om 109 private budgetwoningen, 110 sociale huurwoningen en 110 sociale koopwoningen.

Koopwoningen
Kleine Landeigendom Het Volk heeft de bouw van alle sociale koopwoningen van het project in handen. In een eerste fase worden 12 koopwoningen en 38 koopappartementen gebouwd, maar daar blijft het dus niet bij. In totaal zal de sociale huisvestingsmaatschappij een 56 woningen en een 54 appartementen bouwen. En dat is goed nieuws voor de 202 kandidaat-kopers op de wachtlijst in dit gebied.

“De werken van onze eerste fase werden half december gegund aan de laagst biedende aannemer, Recon Bouw nv”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “Vorige week werd het startschot van de bouwwerken gegeven. Het einde is voorzien in het najaar van 2020.”

Kerktuin: 12 woningen en 11 appartementen
De eerste bouwcluster - die de naam Kerktuin kreeg - voorziet 12 sociale koopwoningen en 11 koopappartementen. “Samen goed voor een bestelbedrag van meer dan 3 miljoen euro, exclusief btw”, aldus directeur Heyse. “Vijf van deze woningen zijn een ontwerp van Architectenbureau Bressers. Zij tekenden 4 woningen met 3 slaapkamers en 1 woning met 4 slaapkamers. Elke woning heeft een regenwaterput, zonneboiler en een eigen tuintje.”

De 7 andere woningen en de 11 appartementen zijn een ontwerp van Buro 56. Er zijn 2 woningen voorzien met 4 slaapkamers en 5 met 3 slaapkamers. “Ook deze woningen hebben een eigen regenwaterput en tuintje”, klinkt het. Het appartementsgebouw bestaat uit 11 appartementen, waarvan 4 met 1 slaapkamer, 6 met 2 slaapkamers en 1 met 3 slaapkamers. Het beschikt ook over 2 regenwaterputten en een lift.

Sapinière: 27 appartementen
De tweede cluster kreeg de naam Sapinière, zoals ook het centrale park in de verkaveling zal heten. “Van deze tweede cluster wordt momenteel enkel het eerste perceel gebouwd, een appartementsgebouw met 27 eenheden, ook een ontwerp van Architectenbureau Bressers”, vertelt directeur Heyse.

Er worden 4 appartementen voorzien met 1 slaapkamer, 20 met 2 slaapkamers en 3 met 3 slaapkamers. Het gebouw zal ook een ondergrondse parking, een fietsenberging en per appartement een kelderberging hebben. Het wordt ook uitgerust met een lift, regenwaterput en zonneboiler. “Het bestelbedrag van dit perceel komt zo op een totaal van 3,8 miljoen euro, exclusief btw”, aldus directeur Heyse.

Meer info?
Op het tweede perceel komen nog eens 7 woningen van Buro 56. De start van die werken is voorzien in augustus en zal ook in handen zijn van Recon Bouw. Nog later komen er sociale koopwoningen- en appartementen in de clusters Bernmaaieweg, Zeemanshuis en Scheepslossers.

Wie geïnteresseerd is om een sociale woning aan te kopen, moet zich eerst inschrijven in het register van zijn gemeente(s) naar keuze bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be.

 

30/01/2019 - Verkaveling aan Wolfputstraat in Oostakker: 25 appartementen van Volkshaard klaar voor verhuur, KLE Het Volk begonnen met bouw van 36 koopwoningen

Het nieuwe appartementsgebouw van sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard in Stokt - nabij de Wolfputstraat - in Oostakker (Gent) is voorlopig opgeleverd. Deze week nemen de eerste huurders al hun intrek in de 25 nieuwbouwappartementen. En ook voor sociale kandidaat-kopers uit Oostakker is er goed nieuws: zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk is namelijk in dezelfde verkaveling begonnen met de bouw van 36 koopwoningen.

“Met de bouw van het appartementsgebouw van Volkshaard zijn we al gestart in februari 2017”, klinkt het bij Hans Heyse, directeur van de twee huisvestingsmaatschappijen. “De werken werden uitgevoerd door Bouwonderneming Damman nv uit Deerlijk. Exact twee jaar later krijgen de eerste bewoners de sleutels van hun nieuw huurappartement.”

Ontwerp

Het ontwerp van het appartementsgebouw is van de hand van AVA Partners Architects & Planners uit Gent. “Er zijn 12 duplexappartementen, voorzien van twee slaapkamers en een tuin”, vertelt directeur Heyse. “Daarnaast zijn er ook 13 appartementen met een terras, waarvan 6 met twee slaapkamers en 7 met één slaapkamer.”

Het appartementsgebouw heeft een groendak, een regenwaterpomp, een lift, een fietsenberging en een ondergrondse parkeergarage. “In die garage is ook een individuele berging voorzien voor de huurders”, vult directeur Heyse aan. Het kostenplaatje van dit alles? “Bijna 3,5 miljoen euro, zonder btw, of gemiddeld bijna 140.000 euro per appartement”, klinkt het.

36 koopwoningen

Naast het appartementsgebouw komen in dezelfde verkaveling ook nog 36 sociale koopwoningen van zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk, ontworpen door dezelfde architect. “De bouw daarvan is vorige week maandag begonnen”, vertelt directeur Heyse. De werken zijn in handen van Wyckaert uit Gent. “Als alles volgens plan verloopt, moeten de koopwoningen klaar zijn in mei 2020.”

35 woningen hebben drie slaapkamers, 25 daarvan zijn voorzien om 4 personen te huisvesten, de 10 andere zijn zelfs voor 5 personen. De laatste woning heeft 2 slaapkamers en is voorzien voor 4 personen. “Elke woning krijgt ook een regenwaterput en een eigen garage”, klinkt het. Samen zijn de 36 woningen goed voor een bestelbedrag van 5,57 miljoen euro, exclusief btw.

Wie geïnteresseerd is om een sociale koopwoning aan te kopen, moet zich eerst inschrijven in het register van zijn gemeente(s) naar keuze bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be.

23/01/2019 - Sociale kopers krijgen sleutels van hun nieuwbouwwoning in Astene (Deinze)

Kleine Landeigendom Het Volk heeft haar 20 woningen in de Snoekstraat in Astene (Deinze) voorlopig opgeleverd. Dat wil zeggen dat de aangeduide kopers zeer binnenkort de sleutels van hun nieuwbouwwoning zullen krijgen. Want ja: de 20 huizen zijn al verkocht. Niet verwonderlijk als je weet dat er 56 kandidaat-kopers ingeschreven stonden in het register van de gemeente Astene bij de sociale huisvestingsmaatschappij.

“De snelle verkoop verbaast zeker niet, want de woningen zijn ook erg goed gelegen”, klinkt het bij Hans Heyse, directeur van Kleine Landeigendom Het Volk. “Centraal in het rustige Astene, op loopafstand van winkels, maar ook dicht bij de N43. Een goeie uitvalsbasis, dus.”

Ontwerp en bouw

Bovendien gaat het om 20 zeer kwaliteitsvolle en duurzame nieuwbouwwoningen, een ontwerp van AnD Architecten uit Ertvelde. Het project bestaat uit 14 woningen met halfopen bebouwing en 6 rijwoningen. “Elk huis beschikt over 4 slaapkamers, een garage en een eigen tuin”, vult directeur Heyse aan.

De bouw van de woningen was in handen van aannemer Despierre Filip Algemene Bouwonderneming bvba uit Houthulst. De werken begonnen in september 2017 en zijn anderhalf jaar later afgerond. “De kosten van het volledige project worden geraamd op 2,7 miljoen euro”, klinkt het.

Prijzen

De woningprijs bedroeg € 153.200 voor de 6 rijwoningen en € 163.800 voor de huizen met halfopen bebouwing, de grondprijs € 187 per m² (exclusief 6% BTW). De totale verkoopprijzen varieerden daardoor van bijna € 211.000 voor een rijwoning met 236 m² grond tot € 260.500 voor een halfopen bebouwing met bijna 430 m² grond (inclusief BTW en 0,5% beheersvergoeding).

De aangeduide kopers zullen volgende week de sleutels van hun nieuwe woning ontvangen. “Dan kunnen ze hun huis volledig naar hun eigen smaak inrichten. Te beginnen met de vloeren, de keuken en de badkamerinrichting, want die zijn niet in de prijs inbegrepen.”

Interesse?

Het project in Astene is overigens niet het enige van Kleine Landeigendom Het Volk in Deinze. Ook in Bachte-Maria-Leerne bouwt de sociale huisvestingsmaatschappij momenteel 33 koopwoningen. Het einde van de werken is daar voorzien in het voorjaar van 2020.

Wie geïnteresseerd is om een sociale koopwoning aan te kopen, moet zich eerst inschrijven in het register van zijn gemeente(s) naar keuze bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be.

18/12/2018 - Nieuwe sociale koopwoningen van Kleine Landeigendom Het Volk in Lovendegem en Wachtebeke zijn klaar (en al verkocht)

Kleine Landeigendom Het Volk heeft opnieuw 20 sociale koopwoningen in het Meetjesland voorlopig opgeleverd. Het gaat om 10 woningen in Lovendegem en 10 in Wachtebeke, die al allemaal verkocht zijn. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat er respectievelijk 41 en 27 kandidaat-kopers ingeschreven zijn in het register van de sociale huisvestingsmaatschappij voor de twee gemeentes.

“Beide werven werden opgestart in september 2017. Het project in Lovendegem werd uitgevoerd door bouwonderneming Everaert-Cooreman nv, de bouw in Wachtebeke was in handen van Siemoens bvba”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “Anderhalf jaar later zijn beide projecten volledig afgewerkt en hebben de kopers hun sleutels al gekregen.”

Lovendegem

De woningen in Lovendegem zijn gelegen aan de Schoordam, tussen de Grote Baan (N9) en het dorp van Lovendegem. Het ontwerp is van Archipl Architecten en bestaat uit twee rijen van vijf huizen. “Elke woning heeft 3 slaapkamers en is voorzien voor 5 personen”, vult directeur Heyse aan. “Het zijn dus ruime woningen, allemaal voorzien van een garage, berging, regenwaterput, gaswandketel en zonneboiler.”

De woningprijs bedroeg € 206.100 voor de 4 hoekwoningen en € 195.400 voor de huizen met gesloten bebouwing, de grondprijs € 175 per m² (exclusief 6% BTW). De totale verkoopprijzen varieerden daardoor van € 250.000 voor een gesloten bebouwing met 220 m² grond tot € 302.500 voor een halfopen bebouwing met 440 m² grond (inclusief BTW en 0,5% beheersvergoeding).

Wachtebeke

Het project in Wachtebeke ligt aan de Groen- en Sperwerstraat. De tien huizen daar zijn een ontwerp van Buro II & Archi+I, met 2 vrijstaande woningen en 8 met halfopen bebouwing. “Elke woning heeft 3 slaapkamers en is voorzien voor 4 personen”, legt directeur Heyse verder uit. “Ook hier hebben alle huizen een garage, berging, regenwaterput, gaswandketel en zonneboiler.”

De woningprijs voor deze 10 nieuwbouwwoningen bedroeg € 175.900, voor de grond betaalden de kopers € 165 per m² (exclusief 6% BTW). In totaal betaalden de kopers tussen € 255.000 (voor een woning met 380 m² grond) en € 265.000 (voor 440 m²) (inclusief BTW en beheersvergoeding).

Meetjesland

Het blijft trouwens niet bij deze projecten van Kleine Landeigendom Het Volk in het Meetjesland. De sociale huisvestingsmaatschappij is op dit moment ook bezig met bouwen in Sint-Laureins (Vlasbloem) en Waarschoot (Krakeelhoek). En op de planning staan nog veel meer koopwoningen in het Meetjesland, bijvoorbeeld in Aalter, Evergem, Knesselare, Maldegem, Nevele en Kaprijke.

Wie geïnteresseerd is om een sociale koopwoning aan te kopen, moet zich eerst inschrijven in het register van de gemeente bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be.

 

25/10/2018 - Kleine Landeigendom Het Volk start met bouw van nog eens 24 sociale koopwoningen in de Lange Velden in Wondelgem

De bouw van een nieuwe reeks sociale koopwoningen in de Lange Velden in Wondelgem (Gent) start op 5 november. Kleine Landeigendom Het Volk bouwt er nog eens 24 gezinswoningen, nabij de 24 die eerder dit jaar al verkocht werden. In Wondelgem staan 207 kandidaat-kopers op de wachtlijst van de huisvestingsmaatschappij.

“De werken werden eind augustus gegund aan de laagst biedende aannemer, Damman nv”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “De start van de bouwwerken is vastgelegd op 5 november 2018. Het einde is voorzien in het voorjaar van 2020.”

24 woningen
De sociale koopwoningen van Kleine Landeigendom Het Volk zijn een ontwerp van Crepain Binst Architecture nv. “We voorzien verschillende types woningen”, verduidelijkt directeur Heyse. “We hebben 17 woningen met 3 slaapkamers, voorzien voor 4 personen. De ene helft heeft een garage, de andere helft een carport.”

“Er zijn ook 6 woningen met 3 slaapkamers, die voorzien zijn voor 5 personen. Ook deze woningen hebben een carport. Tot slot bouwen we ook nog één woning met vier slaapkamers, voorzien voor 5 personen, met garage.” In totaal worden dus 24 koopwoningen gebouwd.

Wachtlijst
De woningen zijn niet alleen erg ruim, maar ook goed gelegen en voorzien van een (voor)tuintje, regenwaterput en garage of carport. “De totale kostprijs van de 24 woningen wordt geraamd op zo’n 3,3 miljoen euro, exclusief BTW”, aldus directeur Heyse.

De 24 koopwoningen zijn niet de eerste van Kleine Landeigendom Het Volk in de verkaveling de Lange Velden. Eerder dit jaar werden al 24 gelijkaardige gezinswoningen opgeleverd. Dat die vlot verkocht werden, hoeft niet te verwonderen. Voor enkel en alleen deelgemeente Wondelgem staan namelijk maar liefst 207 kandidaat-kopers op de wachtlijst van de huisvestingsmaatschappij.

11/10/2018 -  Kleine Landeigendom Het Volk start met bouw van 10 sociale koopwoningen in Waarschoot

De bouw van de sociale koopwoningen in de Krakeelhoek in Waarschoot start volgende week. Kleine Landeigendom Het Volk zal er 10 gezinswoningen bouwen. In Waarschoot staan er 39 kandidaat-kopers op de wachtlijst van de huisvestingsmaatschappij.

“De werken werden eind augustus gegund aan de laagst biedende aannemer, Everaert-Cooreman nv”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “De start van de bouwwerken is vastgelegd op 15 oktober 2018. Het einde is voorzien in het voorjaar van 2020.”

10 woningen
De sociale koopwoningen van Kleine Landeigendom Het Volk zijn een ontwerp van ARKS Architecten uit Aalter. “Er zijn drie verschillende types woningen”, verduidelijkt directeur Heyse. “Het eerste type heeft 3 slaapkamers en is voorzien voor 4 personen. Van dit type zullen we 6 woningen bouwen.”

Het tweede type heeft eveneens 3 slaapkamers, maar is voorzien voor 5 personen. Het derde type heeft zelfs 4 slaapkamers en is voorzien voor 6 personen. Van deze laatste twee types zijn er telkens twee woningen voorzien, wat het totaal op 10 woningen brengt.

Kostprijs
De woningen zijn niet alleen ruim, maar ook erg goed gelegen, op amper 500 meter van het dorp van Waarschoot. Bovendien is elke woning voorzien van een carport, een regenwaterput en een zonneboiler. “De totale kostprijs van de 10 woningen wordt geraamd op zo’n 1,78 miljoen euro, exclusief BTW”, aldus directeur Heyse.

Kleine Landeigendom het Volk heeft op haar kortetermijnplanning ook nog de bouw van 10 sociale koopwoningen in de Bellebargie in Waarschoot staan. Dat is goed nieuws voor de 39 kandidaat-kopers op de wachtlijst van de huisvestingsmaatschappij.

 

05/09/2018 - Bouw van sociale koopwoningen in Groot Bewijk in Scheldewindeke (Oosterzele) start begin oktober

De bouw van de sociale koopwoningen in het Groot Bewijk in Scheldewindeke - deelgemeente van Oosterzele - kan beginnen. Sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk zal in de nieuwe wijk 18 koopwoningen bouwen.

“De werken werden begin augustus gegund aan de laagst biedende aannemer, Everaert-Cooreman nv”, klinkt het bij directeur Hans Heyse. “De start van de bouwwerken is vastgelegd op 8 oktober 2018. Het einde is voorzien in het voorjaar van 2020.”

Site van 8,8 hectare
De sociale koopwoningen van KLE Het Volk maken deel uit van een nieuwe site van 8,8 hectare, die de naam Groot Bewijk kreeg. Die nieuwe wijk situeert zich tussen de Korenbloemstraat, Boterbloemstraat, Turkenhoek en de spoorlijn Zottegem & Gent-Sint-Pieters.

Op de site komt een nieuw woonzorgcentrum met 60 bedden, 40 assistentiewoningen, een cohousingproject met 20 huizen en sociale koop- en huurwoningen. Sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk staat in voor de bouw van 18 koopwoningen, een ontwerp van AVA Partners Architects en Planners uit Gent.

18 koopwoningen
Het ontwerp bestaat uit 9 koppelwoningen. Elke afzonderlijke woning is voorzien van vier slaapkamers, een ruime zolder en een eigen garage en tuin. “De totale kostprijs van de 18 sociale woningen wordt geraamd op zo’n 3,3 miljoen euro, exclusief BTW”, aldus directeur Heyse.

Kleine Landeigendom het Volk heeft op haar kortetermijnplanning ook nog de bouw van 7 sociale koopwoningen in de Huckerstraat in Balegem staan. De sociale huisvestingsmaatschappij verkocht in het verleden al 82 sociale woningen in Balegem, 51 in Gijzenzele en 6 in Scheldewindeke.

 

20/08/2018 - Bouw van sociale woningen in Bentille (Sint-Laureins) kan bijna starten

De bouw van de sociale woningen langs de Bisdomstraat in Bentille, deelgemeente van Sint-Laureins, kan bijna starten. Sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard zal er 14 huurwoningen bouwen, zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk 4 koopwoningen.

De werken werden begin augustus door de sociale huisvestingsmaatschappijen gegund aan de laagst biedende aannemer, Recon Bouw nv. Dat betekent dat de werken ten vroegste in oktober zullen starten. Het einde is voorzien in het voorjaar van 2020.

Nieuwe verkaveling
De nieuwe verkaveling ligt langs de Bisdomstraat in Bentille, net buiten de dorpskom. De verkaveling kreeg de naam ‘Vlasbloem’, verwijzend naar de vroegere vlasteelt in de gemeente.

Er komen in totaal zo’n 50 woningen in de verkaveling. Een deel van de loten is in handen van de gemeente, een ander deel is van bouwonderneming Huysman. De 14 huurwoningen van Volkshaard en de 4 koopwoningen van Kleine Landeigendom Het Volk zijn een ontwerp van ARKS-architecten uit Aalter.

Koop- en huurwoningen
De koopwoningen zijn halfopen bebouwing met drie slaapkamers, garage en tuin. De huurwoningen zijn een combinatie van halfopen en gesloten bebouwing, eveneens met drie slaapkamers. Ze hebben een garage of carport, een tuin en een tuinberging. De totale kostprijs van de 18 sociale woningen wordt geraamd op zo’n 3 miljoen euro.

Volkshaard verhuurt ook 10 sociale woningen in Waterland-Oudeman en 5 woningen aan de Rommelsweg in Sint-Laureins. Kleine Landeigendom Het Volk verkocht in het verleden 14 sociale woningen aan de Rommelsweg en 31 woningen in het Beukenhof.

 

31/07/2018 - Bouw van sociale koopwoningen in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) gestart

De nieuwe verkaveling tussen de Meirebeekstraat en de Leernsesteenweg in Bachte-Maria-Leerne, deelgemeente van Deinze, krijgt vorm. De sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk bouwt er momenteel 33 sociale koopwoningen.

Het zogenoemde ‘Project Meulenhoek’ bestaat uit koppelwoningen en aaneengesloten bebouwing voorzien van een tuin, terras en garage of carport. De bouw van de 33 sociale koopwoningen gebeurt door Bouwonderneming Damman nv uit Deerlijk.

Vertraging
Normaal gezien hadden de bouwwerken al vroeger moeten starten. Een archeologisch vooronderzoek wees echter op de aanwezigheid van sporen uit de metaaltijden en de Gallo-Romeinse periode. Er volgde dan ook uitgebreid archeologisch onderzoek, waarbij onder andere een klein grafveld uit de metaaltijd blootgelegd werd. Uiteraard zorgde dat voor vertraging.

“Bovendien lieten we ook nog een studie uitvoeren om te werken met een ondergronds warmtenetwerk”, vult directeur Hans Heyse aan. “Dit bleek echter te duur te zijn en werd ook niet ondersteund door de vorige bevoegde minister.”

Koop- en huurwoningen
Maar nu dat allemaal achter de rug is, zijn de bouwwerken dus effectief van start gegaan. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2020.

In een tweede fase zal Volkshaard – zusteronderneming van KLE Het Volk – nog 19 sociale huurwoningen bouwen in de verkaveling. Volkshaard heeft in Deinze ook al sociale huurappartementen in de D. Delcroixstraat (residentie Rekkelingehof) en in het Donzapark langs de Karel Piquélaan (Rekkelinge II).

 

Jaarverslag 2017

Het Jaarverslag 2017 kan u hier nalezen: Jaarverslag 2017

Visitatie 2014

Voormalig minister van Wonen, Freya Van den Bossche, bepaalde in een vorige legislatuur dat alle sociale huisvestingsmaatschappijen zullen worden onderworpen aan een visitatiecommissie.

De leden van deze commissie zijn externe en onafhankelijke deskundigen die op basis van 6 parameters of domeinen een screening doen van de werking en de resultaten van de huisvestingsmaatschappij.  In de toekomst zullen de resultaten van deze doorlichting bepalend zijn voor de al dan niet erkenning van de bouwmaatschappij.
 
In het najaar van 2014 was het de beurt aan huisvestingsmaatschappijen Volkshaard en Kleine Landeigendom het Volk, met zetel te Gent maar actief in het arrondissement Gent-Eeklo.
Deze week bekrachtigde minister van Wonen, Liesbeth Homans de uitstekende resultaten vastgelegd door de visitatiecommissie m.n. 92 en 96% voor respectievelijk Volkshaard en Kleine Landeigendom het Volk.
 

Het volledige rapport kan u hier lezen: visitatierapport 2015